Vasárnap szlovén élcsapat vár a ZTE-re

Vasárnap 18 órakor a Göcsej Kupa győzelme után újra Zalaegerszegen lép pályára a Zalakerámia ZTE KK és a szlovén elsőosztályú Zlatorg Lasko lesz az ellenfele.

Jó erőt képvisel a korábban Szlovéniának válogatottakat is adó csapat, az elmúlt 4 szezon mindegyikében elődöntőig jutott a gárda.

Nem lesz tehát könnyű dolga Raúl Jimenez csapatának, pláne, ha figyelembe vesszük azt, hogy 5-ös poszton tovább gyengülhet a ZTE, hisz Lekli József valószínűleg továbbra sem lesz bevethető, és Daniel Tamir játéka is kérdéses. Sok feladat hárulhat tehát a mezőnyökre, akik közül most a fiatal Velkey Jánost kérdeztük a hétvégéről.

 

- Mozgalmas munkás hetek állnak mögöttünk, a csapat egy kicsit fáradt, de ez természetes ilyenkor, egy-egy edzésre, edzőmeccsre mindenki próbálja magát felszívni. Hangulattal minden renben van, úgy gondolom jó a csapaton belüli összhang úgy a pályán, mint a pályán kívül is.
 

- Mit vársz a hétvégén a csapattól és mit vársz magadtól?
- Edzőnk intenzív kosárlabdát vár el a hétvégén is a csapattól, mind támadásban, mind védekezésben egyaránt. Én is azt várom el, hogy mindenki minden tőle telhető tegyen meg, küzdjön és segíteni kell a másiknak, ha hibázik - esetleg bíztatni. Magamtól elsősorban megbízható kosárlabdát várnék el támadásban és védekezésben is egyaránt, és kihozni magamból a maximumot, ami aznap bennem lesz!
 

- Milyen lesz ez a ZTE, mennyiben lesz más, mint a tavalyi?
- Hasonló stílusú játékot fogunk játszani, talán jobban fogunk csapatként működni. A terhek jobban eloszlanak majd pontokban és lepattanókban, többektől jöhet kiemelkedő teljesítmény. Úgy érzem sikerült jó külföldieket is találni, akik hasznosak lehetnek.


- Hogy telnek a mindennapok? Milyen fortélyokat tudtál ellesni két center lakótársadtól?
- Csupa hasznosat! Czingitől (Czinger Zoltántól) megtanultam, hogyan kell szék nélkül leszedni a pókot a konyhaszekrény tetejéről, míg Danieltől (Daniel Tamirtól) azt, hogy milyen jó is kora reggel üvöltő zenére felébredni. De egyébként nagyon jó lakótársak! :)

 


A vasárnapi mérkőzésre egységesen 500 Ft-os belépőjegyeket árulunk a helyszínen.


Nem ez lesz egyébként az egyetlen kosaras esemény a hétvégén, ugyanis a Mini Zsiráf Alapítvány szeptember 27-én és 28-án rendezi meg nagyszabású utánpótlás kosárlabdatornáját, a Mini Zsiráf Kupát – melynek programja elérhető honalpunkon: http://www.ztekosar.hu/hirek/mini-zsiraf-kupa-2014!

Fotó: Bálizs Zsuzsa – bb1.hu
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

 

Megosztás